Rotterdam Street Art Route

De Route

Rotterdam heeft een gigantische hoeveelheid indrukwekkende street art, die in de wandelroute van Rewriters010 uitgebreid te bewonderen is. De hoofdroute start bij het Centraal Station van Rotterdam en leidt je vervolgens door het centrum van onze prachtige Havenstad. Je komt daarbij op verschillende plekken en gaat de diverse gezichten van Rotterdam zien. Voor Rewriters010 worden er muurschilderingen geschilderd door verschillende, lokale kunstenaars. Zij vertegenwoordigen allemaal een eigen unieke stijl waardoor ieder werk bijzonder is. Naast nieuw werk worden bestaande werken ook meegenomen in de route, waardoor deze zich constant blijft ontwikkelen. De route staat dus open voor alles waarin Rotterdam en streetart samenkomt, om die vervolgens aan de bezoeker te laten zien.

Kaart
De route door het centrum kan ook gelopen worden middels de kaart die je hier gratis downloaden kan om zelf uit te printen. Street art is echter een bijzonder dynamische kunstvorm: kunstwerken verdwijnen net zo snel als er nieuwe bijkomen. Om de meest recente versie van de route te kunnen wandelen kan het beste van de app gebruik worden gemaakt, deze wordt met regelmaat bijgewerkt.

Subroutes
In de lente van 2016 heeft de lancering van de basisroute in het centrum en de mobiele applicatie plaatsgevonden. Eind 2017 werd de tweede route gelanceerd. Deze leidt je langs ruim 17 kunstwerken door Crooswijk, de oudste wijk van Rotterdam. Beide tours zijn onderdeel van de app. Ondertussen ijveren wij ernaar meerdere wijken in Rotterdam hun eigen wandelroute te geven.

Legale plekken
In Crooswijk is op het Schuttersveld ook de eerste legale graffiti muur geopend. Deze zogenoemde ‘Hall Of Fame’ is voor iedereen toegankelijk en is tevens de eerste Wallspot-locatie van Nederland. Via Wallspot kan iedereen wereldwijd muren reserveren, om er daarna in alle rust je eigen ontwerp op los te laten. Met de app of de website Wallspot.org kan men een reservering plaatsen op één van de wereldwijde spots, waaronder dus de wand van 204 m2 in Crooswijk. 

De Hall of Fame op het Schuttersveld is daarmee niet alleen een internationaal interessante locatie, maar biedt ook een laagdrempelig podium waar jong en lokaal talent zichzelf ontwikkelen kan. De Hall of Fame was na enkele weken al een dynamische locatie geworden waar continu kunstwerken verdwijnen en verschijnen. Het Schuttersveld is constant in beweging en biedt daarmee een prachtig kijkje op wat er exact op dít moment gebeurt binnen de Rotterdamse street art! Rewriters010 heeft zich bovendien ten doel gesteld om op de lange termijn meer van zulke plekken in Rotterdam te realiseren.