Rotterdam Street Art Route (RSAR)

De Route

De eerste Street Art Route in het centrum van Rotterdam is een feit. Rotterdam  De speciale route start bij het Centraal Station van Rotterdam en leidt je vervolgens door het centrum van onze prachtige Havenstad. Je komt daarbij op verschillende plekken, de RSAR laat de bezoeker de diverse gezichten van Rotterdam zien. Voor RSAR worden er muurschilderingen geschilderd door verschillende, lokale kunstenaars. Zij vertegenwoordigen allemaal een eigen unieke stijl waardoor ieder werk bijzonder is. Naast nieuw werk worden bestaande werken ook meegenomen in de route, waardoor deze zich constant blijft ontwikkelen. De route staat dus open voor alles waarin Rotterdam en streetart samenkomt, om die vervolgens aan de bezoeker te laten zien.

Subroutes
In de lente van 2016 heeft de lancering van de basisroute in het centrum en de mobiele applicatie plaatsgevonden. Nu zijn onze ogen gericht op de toekomst waarbij we ons willen richten op de rest van Rotterdam. Als het aan ons ligt breiden we de basisroute uit met diverse subroutes gericht op wijkniveau. Wanneer er meerdere routes zijn is het ook mogelijk om je eigen route uit te stippelen.

Legale plekken
Bijna alle omliggende gemeentes rondom Rotterdam beschikken over legale plekken waar het mogelijk is om je eigen kunstwerk op een muur te knallen. Rotterdam blijft tot op heden achter op dit gebied en we hebben ons dan ook het doel gesteld om op de lange termijn dergelijke plekken in Rotterdam te realiseren.