Educatie

Rewriters010 organiseert verschillende workshops met diverse street art professionals. Elke kunstenaar brengt zijn eigen stijl en technieken mee. Het customizen van kleding en tote bags, een unieke ‘urban ministeck’ ervaring, of zelf met spuitbus en kwast aan de slag om een unieke muurschildering te maken? Het kan allemaal, en voor alle leeftijden en niveaus. Informeer naar de mogelijkheden voor uw organisatie!

PASTE UP

Creëer met de groep een muur vol paste ups met aangrijpende boodschappen!

PASTE UP

Met een paste up maken kunstenaars hun kunst op papier, wat ze vervolgens op een muur plakken met tarwepasta. Door deze techniek kunnen kunstenaars in een kortere tijd heel gedetailleerd hun boodschap met de wereld delen. De leerlingen maken hun eigen boodschap en alle paste ups vormen een groot, sprekend kunstwerk.

URBAN MINISTECK

Maak jouw eigen pixelart met het bekende Ministeck

URBAN MINISTECK

Terug naar de oldschool, voor iedereen van toen en nu. Je ouders hebben er vast mee gespeeld; Ministeck, maar we geven het nu een hele nieuwe invulling. Maak met verschillende kleine steentjes op een raster je eigen pixel-kunstwerk.

MINI PIECE

Spuit een eigen mini piece met sjablonen en graffiti

MINI PIECE

Iedereen heeft een favoriet woord of lijfspreuk. Met verschillende lagen gaan de leerlingen een flitsende achtergrond maken en met sjablonen van graffiti letters spuiten ze hun eigen mini piece. Bekende kunstenaars van deze street art techniek zijn Banksy en Blek le Rat!

SPIRIT ANIMAL

Customize een tote bag met een eigen ontworpen logo van een krachtdier

SPIRIT ANIMAL

Spirit animals zijn bekend als beschermgeesten die de vorm van een dier aannemen. De leerlingen gaan op zoek naar hun eigen krachtdier en laten deze zien in een zelfgemaakt logo. Ze spuiten hun eigen logo met graffiti op een katoenen tas/tote bag.

YOUR GALAXY

Ontwerp je eigen galaxy met stencils en spuitbussen

YOUR GALAXY

Een andere vorm van deze techniek zie je vaak op vakanties, waarbij straatkunstenaars met een spuitbus een wereld met planeten maken. In maar een paar minuten tijd ontstaan de mooiste kunstwerken. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen door middel van stenciltechnieken hun eigen heelal vormgeven.

MUURSCHILDERING

Maak samen een muurschildering met spuitbussen

MUURSCHILDERING

De leerlingen maken kennis met graffiti en spuiten een gezamenlijk werk op de muur in de school of op platen. Ze leren een aantal spuittechnieken aan (hoe krijg je mooie lijnen, juiste manier van inkleuren het maken van een kleurverloop et cetera. Zo ontstaat er langzaam een mooie piece.

SPORT & CULTUURDAG

Een energieke dag waar jongeren verschillende disciplines ontdekken

SPORT & CULTUURDAG

Jongeren ontdekken in een halve dag 2 disciplines op de toffe locatie Skateland.  Zo kan er gedanst worden, de beginselen leren van skateboarden en BMX, creatief aan de slag met street art of leer de kunstwerken en buurt een beetje kennen door een korte tour. Ook zijn er andere workshops mogelijk zoals spoken word, fotografie en animatie. De cultuurdag kan ook uitgebreid worden met bijvoorbeeld vrij skaten en showcases waardoor er een mini indoor festival ontstaat.

Paint like Basquiat

Maak kennis met de wereldberoemde kunstenaar Jean-Michel Basquiat en zijn unieke werkwijze.

Paint like Basquiat

Maak kennis met de wereldberoemde kunstenaar Jean-Michel Basquiat (1960-1988) en zijn unieke werkwijze. Hij startte als een graffitikunstenaar, werkte veel samen met Andy Warhol en zijn expressieve doeken zijn te zien in grote musea. In zijn werk zijn veel elementen zichtbaar die een relatie hebben tot racisme en zijn dagelijkse ervaringen hiermee. Doe je oude kleren aan en bereid je voor op een actieve unieke schilder ervaring.

 

 

Like Basquiat dag

Maak kennis met de wereldberoemde kunstenaar Jean-Michel Basquiat met mini college, tour, workshops art, spoken word en dans.

Like Basquiat dag

Maak kennis met de wereldberoemde kunstenaar Jean-Michel Basquiat (1960-1988) en zijn unieke werkwijze. Hij startte als een graffitikunstenaar, werkte veel samen met Andy Warhol en zijn expressieve doeken zijn te zien in grote musea. In zijn werk zijn veel elementen zichtbaar die een relatie hebben tot racisme en zijn dagelijkse ervaringen hiermee. Naast een street art tour, een mini collage gaan leerlingen aan de slag in verschillende workshops Art, dans, spoken word en werken toe naar een uitwisseling.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht