Rewriters App

Rewriters App

Na hard werken aan de realisatie van de app kunnen we eindelijk zeggen: “De release van de app is een feit!” De app staat vanaf nu in de app stores! (Android & iOS)

De app leidt je langs de werken van Rotterdamse kunstenaars waaronder twaalf splinternieuwe muurschilderingen die speciaal voor de route gerealiseerd zijn. Ook is het mogelijk om ‘verdwenen’ werken op je scherm te bekijken. Naast nieuw werk is er ook oog voor het rijke graffiti- / street art-verleden dat de havenstad kent.  De route kan via wifi worden gedownload zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken.

Alle kunstwerken worden ondersteund door tekst en audio  zodat je alle achtergrondinfo over het kunstwerk en de kunstenaar(s) krijgt. Naast de route met highlights in de Rotterdamse binnenstad is er nog veel meer straatkunst te zien. Deze zijn aangegeven met een groen uitroepteken.

Als je de complete route wilt lopen, zorg dan dat je bij Rotterdam Centraal begint. Zet je GPS aan en zorg dat je dataverkeer aan staat, je bent helemaal klaar om de stad te ontdekken. Vanaf dit moment is de Rewriters-app je persoonlijke gids en wijst hij je de weg langs de talloze street art- werken. Geen zin om de hele route te lopen? Geen probleem. Je kunt starten in Rotterdam waar je maar wil. De app zoekt het dichtstbijzijnde kunstwerk zodat je vanaf daar de route kunt vervolgen. Daarnaast is het ook mogelijk om de route te lopen zonder dat je dataverkeer aan staat. Hiervoor moet je de app eerst met Wi-Fi offline downloaden met behulp van de offline knop. Wanneer de route is gedownload kan je deze lopen met alleen GPS.

In eerste instantie zouden wij de app gratis aanbieden, maar door de hoeveelheid aan tijd die erin is gaan en gaat zitten vragen wij toch om een kleine bijdrage van de gebruikers. In ruil hiervoor kunnen wij doorgaan met het updaten van de route en meerdere sub routes maken!