De Kunstenaars

Aniel

Veel meer Rotterdams dan Aniel ga je ze niet tegenkomen. Aniel begon in 1985 al met graffiti en je mag hem dus met recht een van de meest ervaren mannen uit de scene noemen. Binnen Rotterdam is hij een begrip en de muur die hij voor Rewriters heeft gedaan, de Gouvernestraat, was eerder ook al voorzien van een van zijn werken. In dit filmpje vertelt Aniel over zijn werk als graffiti-artiest maar ook over andere opdrachten.

Bier & Brood

Bier&Brood, de Rotterdamse mannen die alles kunnen met niks meer of minder dan zwart en wit, maar ook indien nodig de kleuren laten vloeien. Het tweetal focust zich vooral op realistische schilderingen en staan bekend om hun gedetailleerde werk. Buiten streetart houden de twee zich ook bezig met andere illustraties. Zo maakten ze bijvoorbeeld illustraties voor de Volkskrant. Neem vooral een kijkje op hun website voor hun diverse werken.

Lastplak

Het is zonder twijfel de meest kleurrijke groep van Rotterdam. Lastplak is een graffiti/streetart-crew die uit negen leden bestaat. Voor hun eerste project voor Rewriters waren het Ox-Alien, Sake, Pinwin, Grrt, Boortorrie en Oles die de honeurs waar hebben genomen maar niet zonder de hulp van June, Edo Rath, 6of7 & KBTR als externe painters in te roepen. Hou vooral hun eigen website in de gaten om te weten waar ze mee bezig zijn. Hier vertelt Oles wat over hoe de groep in elkaar zit en hoe ze te werk gaan.

Ready2Rumbl

Ready2Rumbl is een van de kunstenaars meestal in zijn eentje werkt. Hij zit al in de graffiti-scene sinds zijn 17e en dat zie je terug in het hoge niveau van zijn werken. In die werken zie je de meest variërende dingen. Denk daarbij aan een pizzaslice of een huge hamburger maar ook aan dieren. Kleur is dan ook een belangrijk onderdeel voor deze veelzijdige artiest die ernaast ook nog eens T-shirt ontwerpen maakt voor de Amerikaanse markt. Benieuwd? Check z’n werk op Facebook.